сряда, 22 октомври 2008 г.

Профит 72 пипса

Затварям късите долар/йена активирани днес от 99,25 на 98,53 с печалба от 72 пипса.

Общо приключени позиции - 3

Нетен резултат - печалба 212 пипса

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравей Асене,
На въпроса ти: за целите на блога съм Антон, занимавам се с тоя пазар от няколко години, не ползвам Елиът и кендълстик, както и почти никакви индикатори.
За Р/Р коефициента: Съгласен съм че не е самоцел, и въобще не може той е да е критерий за позиция, но не може и да не е: какво имам предвид: Тъй като параметрите на една позиция могат да са деривати единствено на ТА, то в търсенето на нискорискови потенциални входове е съвсем логично такива с коефициент Р/Р над 1 да преобладават и то завидно, просто всяка протрендова фигура иманентно притежава това условие. С други думи, факта че при теб непрекъснато този коефициент е много по нисък от 1-ца говори че има нещо сбъркано в анализа който правиш. Чисто математически погледнато, ако анализаторските ти способности са добри, то вероятно в 7 от 10 случая ще имаш профит вместо стоп. Когато обаче коефициента ти на риск е (както обичайно е при теб около 0.25)тези три грешки ще затрият 12 печалби, а ти имаш само седем.
На пръв поглед изглежда, че като си скъсяваш профита(таргета) си вдигаш вероятността за повече успешни сделки , но всъщност не е така и ако ще и да смъкнеш Р/Р коефициента на 0.1 едва ли ще се усети повече от 10-15 % увеличение на номиналнта ти успеваемост (примерно от 7 от 10, на 8 от 10). Тук вече идва на помощ ревърса с двоен обем, но за съжаление, той крие една неизяснена възможност да видиш и 6-ти фатален стоп, както при осредняващите методики и най-вече, самият ревърс вече не е плод на ТА а е чисто математически, което пък затрива всички по-горни сметки в упеваемостта, защото те са базирани единствено на ТАнализаторските ти умения.
Друг един въпрос е рентабилността: тъй като сега си увеличи акаунта на 1 млн, как ще коригираш входния лот, защото в желанието си да се предпазиш от 6-тия фатален стоп, (което разбира се става лесно като намалиш значително началния обем)е възможно да направиш цялата система изключетилно нерентабилна?

asen_g каза...

Здравей Антон,

Благодаря ти за представянето.

Относно ривърса ти казваш че той е плод на математика но за мен той идва и е плод точно на техническия анализ.

При мен ривърса е на точно определено място и това място е винаги точка която ми дава техническия анализ. Наложи се самия ривърс да бъде с двоен обем за да мога да си гарнатирам печеливша система - ако не обема ми не е поне с коефициент 1,4 по голям от този на първата позиция то нещата няма да излязат накрая.

За по-голямо удобство аз ползвам директно коефициент 2 за да не смятам лотовете трудно.

Дано съм успял да се изразя правилно.

Поздрави от мен!