понеделник, 20 октомври 2008 г.

Цел и стоп на късата позиция в EUR/USD

Целта я поставям на 1,3232 а стоп и ривърс с двоен обем на 1,3770.

Лека вечер на всички!

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравей Асене,
Относно вчерашния ти анализ на седмичен чарт: този "inside bar" всъщност хич не се оказа популярен-Гугъл даде няколко резултата за него, и то всичките коментират, че е хем консолидация, хем е ревърсал модел?! Затвърдиха ми идеята за безсмислеността на кендълстик анализа. С две думи: коментираш модел от седмичен фрейм, с вътрешна амплитуда от 400 пипса, и четири часа по-късно му даваш таргет от 90 пипа?! Че аз на седмичен фрейм не мога да ги видя тея 90 пипа до 1.3230? Ясно е че този модел, както и другите глупости от кендълстика нямат таргет, но преди него има даунтренд от 16 фигури, а самият инсайд бар е от четири фигури, следователно като се задейства ще търсим поне нещо между тия двата ориентира.Може ли тренд от 16 фигури да се коригира в рамките на 4-ри и после като се поднови да спре на 20 пипа от предходното дъно?
В първия си коментар на тази фигура казваш, че ще се пробваш да покажеш в реално време трейлинг стоп техниката, ами давай, защо го спираш насилствено движението?
Ако не е тайна, от колко време се занимаваш с този пазар?
И какво ти е е мнението по въпроса за inside bara-a?

asen_g каза...

Здравей Manutd,

Отново благодаря за коментара от твоя страна.

За модела INSIDE BAR мога първо да кажа че той няма общо с теорията за candlestick формациите. Разбирам че ти не си има привърженик :) Преди години стартирах тема в един от популярните форуми за валутна търговия у нас - тема за фигури и японски свещи. Трябва да си призная че съм чел книгите на Стив Ниисън и съм намерил някой полезни за мен неща - но не всички.
Проблема с апонските свещи идва най-вече от липсата на гапове породени от наличието на цени на отваряне и цени на затваряне.
Макар на валутния пазар да има такива цени - тук ние нямаме регулиран пазар и съответно нямаме сесия и именно тази специфика на форекс пазара прави една огромна част от моделите за технически анализ много трудно приложими за търговия с валути.

INSIDE BAR модела се следи на бар графики и е дело за западната школа в техническия анализ. В основата му е пробив след свиване на волатилността и аз лично не мога да го причисля дали е ривърсал или продължаващ или сигнал за консолидация. За мен е само модел който дава две нива за вход в пазара и два стопа. Цели модел не дава
По отношение на това че таргета е малък - мога да кажа че предпочитам да получа 90 пипса бързо и с високо ниво на сигурност отколкото да търся някъкви пропорции свързани със стопа. За мен това е фундаментална грешка която се допуска от мнозина - прослувутото условие че целта трябвало да бъде по-голяма от стопа на позицията.
На пазара в крайна сметка се брой само едно - БРОЯ СПЕЧЕЛЕНИ ДОЛАРИ СРЕЩУ БРОЯ ИЗГУБЕНИ ДОЛАРИ./ПОНЕ ЗА МЕН ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО/

С валутна търговия се занимавам от края на 2003г, като освен с валути съм търгувал с дзр върху акции и търгувам дзр върху индекси/щатски за момента само/

Поздрави от мен!

п.с. Ще споделиш ли име че така с ника ми е малко странно да се обръщам към теб.

п.с.с. Ще се радвам ако и ти споделиш малко за себе си.