събота, 22 ноември 2008 г.

Пробив на рейндж с продължителност над 20 периода - част втора


Здравейте, продължавам да публикувам материали свързани с първия модел който използвам в търговията си - пробив на рейндж с продължителност над 20 периода.


Вече имаме една графика на която в момента се развива такъв модел и която публикувах в първия си материал - USD/JPY.


Сега виждам че вече можем да следим за подобен модел и при другата активно търгувана от нас двойка - EUR/USD отновно на дневна графика се развива модела.


Пак да припомня нужно е да минат поне 20 бара за да търгуваме пробив който да бъде над зелените линии а не истинските граници на рейнджа маркирани с червени линии.


И в този материал все още смятам че е рано да споменавам какви са целите у как точно се изчисляват. За момента искам да акцентирам на това как изглежда модела и как се получават линиите за пробив - зелените.


Ами това е от мен, разгледайте добре графиките за този модел и опитайте сами да потърсите подобни ситуации по пазарите който сами следите.


Утре смятам да публикувам и втория модел който използвам и смятам в следващите няколко седмици да публикувам обяснения само за тези два модела, след което ще преминем на следващите няколко - и така до момента в който имаме пълен арсенал с който да търгуваме всяка фаза на пазара.


Поздрави и хубав снежен ден на всички!

Няма коментари: